Джей Ді Венс навряд чи матиме вплив на зовнішню політику в кабінеті Трампа - Гербст

Джей Ді Венс навряд чи матиме вплив на зовнішню політику в кабінеті Трампа - Гербст

Ексклюзив
Укрінформ
У разі перемоги республіканців на президентських виборах у США сенатор Джей Ді Венс, обраний Трампом в якості віцепрезидента, скоріше за все, не матиме впливу в зовнішній політиці, в тому числі в питаннях підтримки України.

Таку думку висловив у коментарі Укрінформу в Вашингтоні посол США в Україні (2003-2006 рр.), нині директор Євразійського центру «Атлантичної ради» Джон Гербст.

«У мене немає сумнівів, що (в разі обрання Трампа – ред.) зовнішньою політикою керуватимуть люди, які обійматимуть ключові посади в Державному департаменті, Міністерстві оборони та Раді національної безпеки й, звісно ж, сам президент Трамп»,- зауважив експосол.

У відповідь на запитання, як може вплинути на розвиток подій нинішнє негативне ставлення Джей Ді Венса до підтримки України, Гербст зазначив, що не бачить причин вважати, що Венс матиме впливовий голос у зовнішній політиці кабінету Трампа.

«Ми наразі не знаємо, якою буде його роль у новій адміністрації. Але я думаю, що можна з упевненістю сказати: він був обраний (на позицію віцепрезидента - ред.) без огляду на його зовнішньополітичні міркування»,- зауважив експерт.

Гербст також висловив думку, що поки зарано говорити про те, хто переможе на виборах – республіканці чи демократи: «Напевно, правильною відповіддю буде – слід почекати кілька місяців».

Водночас він прокоментував потенційні контури зовнішньої політики в разі перемоги демократів, якщо естафету Джо Байдена підхопить інший кандидат.

«Якщо це буде (чинна віцепрезидентка – ред.) Камала Гарріс, я думаю, є достатньо хороші шанси, що зовнішня політика, яку ми бачимо зараз, продовжуватиметься далі»,- підкреслив Гербст.

Читайте також: Україна може пояснити кандидату у віцепрезиденти США Венсу, як закінчити війну - експерт

Він пояснив, що в разі перемоги Камала Гаріс, скоріше за все, покладатиметься на команду радників, більшість із яких зараз працюють в адміністрації США.

Якщо ж демократи висунуть іншого кандидата, то можуть бути різні варіанти. Наприклад, губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсон та губернаторка Мічигану Гретхен Вітмер, які часто називаються у ЗМІ як імовірні претенденти, не мають значного досвіду у зовнішній політиці. Тож, вони, очевидно, також могли б покладатися на нинішню команду, яка відповідає за зовнішню політику й національну безпеку.

«Однак якщо вибір демократів паде на когось на кшталт (сенаторів – ред.) Емі Клобушар із Міннесоти, або ж особливо на Джин Шагін із Нью-Гемпшира, я думаю, це може привести до політики, сильнішої та кращої, ніж та, яку ми бачимо сьогодні»,- зауважив колишній посол США.

Як повідомляв Укрінформ, у Сполучених Штатах дедалі більше впливових представників Демократичної партії закликають чинного президента Джо Байдена зняти свою кандидатуру на виборах у зв’язку зі станом здоров’я. З такими закликами виступають сенатори, впливові конгресмени, спонсори демократичної кампанії, кінозірки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-