Верховний суд РФ залишив без змін останній вирок померлому Навальному - 19 років колонії

Верховний суд РФ залишив без змін останній вирок померлому Навальному - 19 років колонії

Укрінформ
Верховний суд Росії відхилив касаційну скаргу опозиціонера Олексія Навального на вирок, згідно з яким він отримав 19 років колонії особливого режиму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу суду.

4 серпня минулого року Навального було засуджено до 19 років у справі про «екстремістську спільноту». Разом із Навальним було засуджено технічного директора його Ютуб-каналу Даніеля Холодного – йому дали 8 років колонії загального режиму. Апеляційний суд ухвалив цей вирок 26 вересня 2023 року.

Читайте також: У Росії обмежують роботу західних соцмереж для створення культури страху - британська розвідка

Останній вирок у справі про екстремістську спільноту Навальний отримав, перебуваючи у колонії у Володимирській області. У грудні 2023 року його перевели до колонії особливого режиму на Ямалі "Полярний вовк".

Як повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний помер 16 лютого 2024 року в названій ямальській колонії. Його дружина Юлія Навальна та соратники опозиціонера звинуватили Володимира Путіна у вбивстві політика. Вони зокрема стверджували, що Навального вбили в колонії, щоб зірвати його обмін в одну із західних країн. Російська влада наполягає, що Навальний помер природною смертю. Під час ув'язнення опозиціонер близько 10 місяців провів у ШІЗО. 4 червня Навальному виповнилося б 48 років.

Фото: EPA/Vostock-photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-