Гарріс за добу встановила рекорд зі збору коштів на президентську кампанію

Гарріс за добу встановила рекорд зі збору коштів на президентську кампанію

Укрінформ
Віцепрезидентка США Камала Гарріс зібрала 81 млн доларів за перші 24 години після того, як Джо Байден вийшов з виборчої кампанії та підтримав її як кандидата від Демпартії.

Про це повідомила команда Гарріс, зазначивши, що це найвищий в історії показник зі збору коштів за добу для будь-якого кандидата в президенти США, передає Укрінформ з посиланням на The Hill.

«Історичний потік підтримки віцепрезидентки Гарріс є виявом саме того типу енергії та ентузіазму, який перемагає на виборах, – заявив речник кампанії Кевін Муньос. – Ми вже бачимо, як широка й розмаїта коаліція об'єднується, щоб підтримати нашу критично важливу роботу зі спілкування з виборцями, котрі вирішуватимуть долю цих виборів».

Зазначається, що команда Гарріс отримала понад 888 тис. внесків від індивідуальних донорів, 60% з яких ще не робили пожертвувань цього року. Приблизно 43 тис. донорів підписалися на щотижневі пожертви на користь кампанії.

Читайте також: Хто така Камала Гарріс

Акаунт кампанії в соцмережах, назву якого було змінено з Biden HQ («Штаб Байдена») на Kamala HQ («Штаб Камали»), за одну ніч подвоїв кількість підписників.

Протягом 24 годин після заяви Байдена про вихід з перегонів Гарріс заручилася підтримкою ключових посадовців Демократичної партії, зокрема колишньої спікерки Палати представників Ненсі Пелосі, темношкірих лідерів Конгресу й кількох губернаторів, які вважалися потенційними претендентами на висунення.

Сотні делегатів також пообіцяли підтримати Гарріс на Національному з'їзді Демократичної партії, який відбудеться в серпні в Чикаго.

Читайте також: Рейтинги Гарріс і Трампа дуже близькі - WP

Як повідомляв Укрінформ, Гарріс, яка оголосила про намір змагатися за посаду президента, провела телефонні розмови щонайменше з трьома потенційними кандидатами у віцепрезиденти.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-