Коаліційний уряд у Німеччині продовжує втрачати популярність

Коаліційний уряд у Німеччині продовжує втрачати популярність

Опитування
Укрінформ
Коаліційний трипартійний уряд у Німеччині продовжує втрачати популярність, натомість праві популісти міцно посідають друге місце серед усіх партій.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соцслужбою Insa для таблоїда Bild, передає Укрінформ.

Коаліція, яка за партійними кольорами отримала назву «Світлофор», отримує наразі лише 30,5 відсотка симпатій виборців. При цьому правляча Соціал-демократична партія отримала би, як би вибори відбулися найближчими вихідними, лише 15% голосів, «Зелені» - 10,5% (це найгірший результат партії за більш ніж 6 років), Вільна демократична партія – 5% (що є прохідним бар’єром у Бундестаг узагалі).

Консерватори – Християнсько-демократичний і Християнсько-соціальний союзи – набирають 31%, тобто більше ніж вся коаліція разом і вдвічі більше за СДПН, якій програла на виборах 2021 року.

«Альтернатива для Німеччини» (AfD) користується підтримкою 17% опитаних.

Створений кілька місяців тому лівий Альянс Сари Вагенкнехт (BSW) – 9%, тоді як Ліві, з лав яких він вийшов з 3,5 відсотками взагалі не були би представлені в Бундестазі.

Читайте також: Внутрішня розвідка стежитиме за «Альтернативою для Німеччини»: суд Баварії підтвердив дозвіл

Опитування проводилося з 19 по 22 липня, участь у ньому взяли 2010 громадян ФРН. Максимальна статистична похибка становить плюс/мінус 2,5 відсоткових пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-