У Чорногорії затвердили оновлений склад уряду

У Чорногорії затвердили оновлений склад уряду

Укрінформ
У вівторок, 23 липня, парламент Чорногорії затвердив оновлений склад уряду країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Балканський оглядач у Фейсбуці.

Уряд Чорногорії після оновлення складається з прем’єр-міністра, 24 міністрів та 7 віцепрем’єрів, п’ятеро з яких займають лише посади віцепрезидентів, а двоє суміщають посади віцепрезидента та міністра.

До оновленого уряду на чолі з прем’єром Мілойко Спаїчем, зокрема, увійшли: Алекса Бечич, віцепрем’єр-міністр з питань безпеки, оборони, боротьби зі злочинністю та внутрішньої політики та Ервін Ібрагімович, віцепрем’єр-міністр з міжнародних відносин та міністр закордонних справ.

Пропозиції прем'єр-міністра щодо реконструкції уряду підтримали понад 50 народних депутатів

Зазначається, що до уряду увійшли представники сербських радикальних та проросійських партій «Нова сербська демократія», «Демократична народна партія» та прозахідна Боснійська партія.

У складі правлячої коаліції залишилися Сербська народна партія (SNP), представники албанських партій, центристські «Демократи» та «Рух Європа зараз» (PES) на чолі з Мілойко Спаїчем.

Читайте також: Sputnik, RT і Царьград: Чорногорія заборонила низку пропагандистських російських медіа

Майже всі депутати від опозиційних партій, зокрема, Демократичної партії соціалістів (DPS), Громадського руху УРА (GP URA), Соціал-демократів (SD), Хорватської громадянської ініціативи (HGI) не брали участь в голосуванні.

За словами прем'єр-міністра, зміна уряду покращить добробут громадян, забезпечить верховенство права та прискорить шлях Чорногорії до ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня 2023 року у Чорногорії відбулися парламентські вибори.

Фото: Courtesy Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-