Повітряна куля зі сміттям приземлилася в Сеулі біля офісу президента

Повітряна куля зі сміттям приземлилася в Сеулі біля офісу президента

Фото
Укрінформ
Північна Корея у середу вранці знову запустила на південь повітряні кулі зі сміттям, одна з яких дісталась урядового кварталу Сеула і впала на території офісу президента Південної Кореї.

Про це повідомляє Korea Times, передає Укрінформ. 

Як розповіли в президентській службі безпеки, вони разом із військовими за допомогою пристроїв спостереження відстежували увесь політ кулі до її падіння на землю.

На місце падіння кулі направили групу хімічного, біологічного та радіологічного реагування, перевірка якої показала, що об’єкти не становлять небезпеки чи забруднення, тому їх зібрали і вилучили з території офісу президента.

Фото: Yonhap
Фото: Yonhap

Північна Корея з кінця травня відправила на південь понад 3000 тисячі наповнених сміттям повітряних куль на знак протесту проти пропагандистських листівок проти Пхеньяну, які активісти Південної Кореї так само повітряними кулями пересилають через кордон до КНДР.

Читайте також: ЗМІ дізналися про втечу високопоставленого дипломата з КНДР до Південної Кореї

Південнокорейські військові зазвичай утримуються від збивання таких повітряних куль у повітрі, оскільки їх вміст невідомий і може становити загрози для здоров’я людей, а в разі влучання під час польоту може розлетітись на більшій території і завдати додаткової шкоди.

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея повністю відновила масштабні агітаційні трансляції проти правлячого в КНДР режиму на чолі з Кім Чен Ином через гучномовці, встановлені на кордоні з КНДР.

Перше фото: Yongsan Office

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-