На Філіппіни обрушився потужний тайфун

На Філіппіни обрушився потужний тайфун

Укрінформ
Тайфун "Гаємі", що обрушився на Філіппіни, спричинив серйозні повені в столиці країни Манілі, її передмістях і сусідніх провінціях. В регіоні з населенням 13 мільйонів людей оголосили стан стихійного лиха.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Шторм не досягнув суші на Філіппінах, але посилив сезонні мусонні дощі, спричинивши зсуви і повені в останні кілька днів.

Щонайменше 12 людей загинули і понад 600 тис. були змушені залишити свої домівки через шторм, повідомляє національне агентство з надзвичайних ситуацій. 

Філіппінська берегова охорона повідомила, що 260 пасажирів і 16 суден застрягли в портах, а авіакомпанії скасували 114 рейсів з Маніли в середу.

Президент Фердинанд Маркос-молодший попросив агентства з ліквідації наслідків стихійного лиха надати допомогу і підготувати запаси для ізольованих громад, а мери 16 міст регіону Великої Маніли звернулися з проханням про екстрене фінансування.

У прибережному місті Марікіна вода сягала по пояс, рятувальники використовували гумові човни, щоб врятувати мешканців із затоплених будинків.

Читайте також: Затоплені дороги та знеструмлення: Торонто накрила повінь

Щорічно на Філіппіни обрушується в середньому 20 тропічних штормів, що спричиняють повені та смертоносні зсуви.

Як повідомляв Укрінформ, на Тайвані через наближення потужного тайфуну «Гаємі» середа оголошена вихідним днем, фінансові ринки, офіси компаній і підприємства закриті, скасовані авіарейси в усіх аеропортах, а військові переведені в режим підвищеної готовності реагувати на надзвичайні ситуації.

Фото: Ezra Acayan / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-