Держдеп прокоментував проліт бомбардувальників РФ і Китаю біля Аляски

Держдеп прокоментував проліт бомбардувальників РФ і Китаю біля Аляски

Укрінформ
Сполучені Штати не вважають, що проліт російських і китайських бомбардувальників поблизу Аляски містив загрозу безпеці США, однак продовжують бути занепокоєними військовою взаємодією між Москвою і Пекіном.

Про це заявив у четвер у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми жодним чином не оцінювали це як загрозу безпеці Сполучених Штатів»,- зауважив представник Держдепу у відповідь на прохання прокоментувати проліт російських та китайських бомбардувальників неподалік узбережжя Аляски.

Він зазначив, що це стосується військової сфери, тож краще це питання може прокоментувати Пентагон.

Читайте також: Китай має вплинути на РФ для завершення війни - у Єврокомісії зробили заяву після візиту Кулеби в Пекін

Водночас, за його словами, Сполучені Штати продовжують бути занепокоєними у зв’язку із взаємодією РФ і Китаю, яка сприяє виживанню військово-промислової бази РФ та підживлює російську війну в Україні. У цьому контексті він не виключив додаткових санкцій та інших обмежувальних заходів з боку США.

«Є низка речей, які розглядаються. Зауважу, що ми вже ввели понад 300 санкцій та заходів експортного контролю проти китайських структур за їхню підтримку Росії у війні проти України. Ми без вагань запровадимо додаткові заходи, якщо в цьому буде необхідність», - підкреслив Міллер.

Як передавав Укрінформ, Держдеп США висміяв спроби Кремля визнати продаж Аляски незаконним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-