У Каліфорнії вирують лісові пожежі, знищені 134 будинки

У Каліфорнії вирують лісові пожежі, знищені 134 будинки

Укрінформ
У північній Каліфорнії продовжують боротися з лісовою пожежею, яка за останні 24 години збільшилася більш ніж удвічі.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Ця пожежа є однією з кількох, які вирують у західних регіонах США і Канади.

Станом на вечір суботи випалено 1416 квадратних кілометрів, знищено 134 будівлі з моменту займання в середу, коли чоловік зіштовхнув палаючу машину в яр у місті Чіко, а потім втік. Пожежу локалізовано на 10%, вона рухається на північ і схід від Чіко.

Пожежа розміром більша за місто Лос-Анджелес (площа міста близько 1 214 квадратних кілометрів), вона зараз посідає сьоме місце в списку 10 найбільших лісових пожеж штату за площею, йдеться в повідомленні Каліфорнійської пожежної охорони.

Майже 2 500 пожежників боролися з полум'ям за допомогою 16 гелікоптерів.

Читайте також: У США та Канаді вирують лісові пожежі, тисячі людей залишили свої домівки

На півдні Каліфорнії пожежа в Національному лісі Секвойя охопила громаду Гавіла, менш ніж за три дні вигоріло понад 124 квадратних кілометри. 250 осіб було евакуйовано.

За словами речниці Лісової служби Адрієнни Фріман, бригади досягли прогресу в гасінні пожеж у Національному лісі Пламас поблизу кордону Каліфорнії і Невади. Рух транспорту був заблокований на багато кілометрів вздовж головної магістралі, що з'єднує Лос-Анджелес і Лас-Вегас.

За даними Департаменту лісового господарства та пожежної охорони Каліфорнії, загалом станом на вечір суботи пожежа охопила понад 141 640 гектарів північніше столиці штату Сакраменто, повідомляє Reuters.

Очікується, що прохолодніша температура і більш вологе повітря в регіоні допоможуть сповільнити поширення вогню.

Як повідомляв Укрінформ, у Канаді назвали лісову пожежу у Національному парку «Джаспер» найбільшою за останнє сторіччя і попередили, що вона може тривати ще кілька місяців.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-