КНДР шукає за кордоном ліки для Кім Чен Ина - розвідка Південної Кореї

КНДР шукає за кордоном ліки для Кім Чен Ина - розвідка Південної Кореї

Укрінформ
Північнокорейські чиновники шукають за кордоном ліки, які б допомогли диктатору Кім Чен Ину вирішити проблеми зі здоров'ям.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Відомо, Кім, який при зрості близько 170 сантиметрів раніше важив 140 кілограмів, сильно схуд у 2021 році, ймовірно, через зміну дієти. Але нещодавні кадри, опубліковані у державних ЗМІ, засвідчують, що він знову набрав вагу.

Представники Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS) розповіли на зустрічі з членами парламенту, що 40-річний Кім знову важить близько 140 кілограмів і належить до групи високого ризику певних захворювань.

Як зазначив депутат Лі Сон Кин, за даними NIS, у Кіма з 30 років є ознаки високого тиску і діабету, тож імовірно, що з часом він страждатиме від серцевих захворювань, якщо не дбатиме про здоров'я.

Депутат Пак Сон Вон зауважив, що, на думку розвідки, ожиріння Кіма пов'язане зі зловживанням алкоголем, курінням і стресом.

Згідно з даними розвідки, північнокорейські чиновники намагаються знайти за кордоном ліки для свого лідера.

Північна Корея є однією з найбільш закритих країн світу, тож практично неможливо дізнатися точну інформацію про здоров'я Кіма.

Водночас ця тема перебуває у центрі уваги за межами Північної Кореї, оскільки Кім офіційно не призначив наступника, який би взяв на себе відповідальність за ядерний арсенал країни у разі, якщо чинний лідер буде недієздатним.

Читайте також: КНДР могла використовувати двигун із РФ під час невдалого запуску супутника - розвідка Південної Кореї

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Південній Кореї використали програмне забезпечення на основі штучного інтелекту, щоби визначити вагу північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-