Макрон застерігає Іран від подальшої підтримки війни Росії проти України

Макрон застерігає Іран від подальшої підтримки війни Росії проти України

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон застеріг свого іранського колегу, президента Масуда Пезешкіана від подальшої підтримки Іраном війни Росії в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Єлисейського палацу, повідомляє Le Figaro.

"Президент Республіки застеріг від продовження підтримки з боку Тегерана агресивної війни Росії в Україні", - йдеться в пресрелізі Єлисейських полів за підсумками телефонної розмови двох лідерів.

Макрон також сказав новобраному президенту Ірану, що його країна має запобігти ескалації в лівансько-ізраїльських відносинах, припинивши підтримку дестабілізуючих гравців.

Президент Франції "висловив свою дуже глибоку стурбованість зростанням напруженості між Ізраїлем і Ліваном, особливо після смертоносного нападу, здійсненого Хезболлою", - мовиться в повідомленні. Там підкреслюється, що «нова війна матиме руйнівні наслідки для регіону".

Читайте також: У Франції почали розслідування після погроз ізраїльським спортсменам

За словами Макрона, Франція готова працювати з новим президентом Ірану, щоб сприяти вирішенню всіх суперечок і сприяти безпеці та стабільності, водночас Іран повинен зупинити розвиток своєї ядерної програми та дотримуватися вимог міжнародних організацій.

Як повідомляв Укрінформ, Іран погрожує Ізраїлю «серйозними наслідками» в разі удару по Лівану. Якщо Ізраїль завдасть удару по Лівану, то наразиться на серйозні наслідки. Про це новообраний президент Ірану Пезешкіан заявив у розмові із президентом Франції Макроном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-