У Європарламенті через рішення Угорщини спростити в'їзд для росіян готують лист до Єврокомісії

У Європарламенті через рішення Угорщини спростити в'їзд для росіян готують лист до Єврокомісії

Ексклюзив
Укрінформ
Група депутатів Європарламенту планує звернутися зі спільним листом до Європейської комісії із закликом до обмежувальних заходів проти Угорщини через рішення Будапешту спростити процедуру в'їзду для громадян Росії та Білорусі.

Про це розповів Укрінформу європарламентарій від Литви Пятрас Ауштрявічюс.

«Я повністю підтримую необхідність вжити відповідних заходів проти наміру Угорщини привозити громадян Росії та Білорусі до ЄС як гостьових робітників. Це принципово суперечить цінностям і політиці ЄС, прийнятим на даний момент. Я вважаю це спробою Угорщини задобрити східних диктаторів, отримати односторонні економічні вигоди, зірвати солідарність Заходу та порушити спільну позицію ЄС», - сказав Ауштрявічюс.

Читайте також: Литва оскаржить у Єврокомісії рішення Угорщини спростити в'їзд для росіян та білорусів

За його словами, у зв’язку з цією ситуацією деякі євродепутати вже розглядають можливість звернутися зі спільним листом до ЄК із закликом до обмежувальних заходів проти Угорщини після того, як відповідне рішення буде остаточно прийнято.

Як повідомлялось, у ЗМІ з’явилась інформація, що Угорщина спростила умови в'їзду для громадян РФ і Білорусі. Будапешт включив громадян РФ і Білорусі до програми так званої "національної карти" - вона видається для охочих працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовження.

Читайте також: Спрощення в'їзду для росіян і білорусів: Єврокомісія хоче почути від Угорщини пояснення

Своєю чергою Литва звернулася до Європейської комісії зі скаргою на рішення Угорщини спростити процедуру в'їзду для громадян Росії та Білорусі, заявивши, що цей крок загрожує безпеці Європейського союзу.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-