Німеччина долучилася до командування ООН у Південній Кореї

Німеччина долучилася до командування ООН у Південній Кореї

Укрінформ
Німеччина приєдналася до командування ООН (UNC) у Південній Кореї, яке стежить за дотриманням угоди про припинення вогню на кордоні між Республікою Корея і Корейською Народно-Демократичною Республікою.

Про це повідомляє Міністерство оборони ФРН у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Як зазначається, на американській базі Кемп-Гамфріс на південь від Сеула міністр оборони ФРН Борис Пісторіус узяв участь у церемонії символічної передачі прапора ФРН командуванню.

«Своєю участю ми вкотре та дуже чітко показуємо, що Корея для нас важливий партнер, у нас спільні цінності. Це означає, що для Німеччини та Республіки Корея діє не право сильного, а сила права», - заявив Пісторіус.

Німеччина стала 18-ю країною-членом так званого механізму UNC.

Читайте також: В ООН у день голокосту ромів закликали світ протистояти будь-якому фанатизму

Міністр оборони Німеччини здійснює турне по Азійсько-Тихоокеанському регіону. Зокрема, він відвідав Гонолулу на Гаваях, де представники німецьких ВПС і ВМС беруть участь у багатонаціональних навчаннях RIMPAC.

У Берліні вважають, що безпека Європи тісно пов’язана з безпекою в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, про що свідчить, зокрема, співробіництво між Росією і Північною Кореєю, яка передає РФ зброю. Тож у південнокорейській столиці Сеулі однією з тем обговорення Пісторіуса з колегою Шин Вон Шиком була війна в Україні.

Після РК німецький міністр відвідає Філіппіни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-