Швеція закриває посольство в Лівані на тлі загрози ескалації на Близькому Сході

Швеція закриває посольство в Лівані на тлі загрози ескалації на Близькому Сході

Укрінформ
Швеція оголосила в суботу, що тимчасово закриває своє посольство в Бейруті через побоювання, що війна в Газі може перерости в загальнорегіональний конфлікт, після того, як закликала тисячі своїх громадян покинути Ліван.

Про це заявив глава МЗС Швеції Тобіас Більстрьом, передає Укрінформ із посиланням на The Local.

«Міністерство закордонних справ (Швеції – ред.) доручило своїм співробітникам покинути Бейрут і виїхати на Кіпр, також МЗС планує тимчасово перенести своє посольство», — сказав Більстрьом.

Він додав, що посольство лишатиметься закритим протягом серпня, але рішення про припинення його роботи «може бути продовжено залежно від ситуації з безпекою».

«Міністерство уважно стежить за розвитком подій», – додав Більстрьом.

За даними шведського МЗС, близько 10 тисяч громадян Швеції могли відвідати Ліван цього літа, незважаючи на попередження про заборону на в'їзд до цієї країни, що діє з жовтня 2023 року.

«Я закликаю шведів у Лівані залишити країну в будь-який можливий спосіб, поки це можливо», - сказав глава зовнішньополітичного відомства Швеції.

Читайте також: США перекинуть на Близький Схід додаткові сили через загрозу нападу Ірану на Ізраїль

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерство закордонних справ України рекомендувало громадянам утриматися від будь-яких поїздок до Ізраїлю та Лівану до стабілізації обстановки у Близькосхідному регіоні.

31 липня палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану було вбито лідера руху Ісмаїла Ханію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента. Це сталося всього за кілька годин після того, як Ізраїль заявив, що знищив одного з командирів «Хезболли» у Бейруті.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї віддав наказ «завдати прямого удару по Ізраїлю» після ліквідації в Тегерані у вівторок вночі політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-