Трамп - про обмін в’язнями між США і Росією: Ми укладаємо жахливі угоди

Трамп - про обмін в’язнями між США і Росією: Ми укладаємо жахливі угоди

Укрінформ
Кандидат у президенти США Дональд Трамп привітав російського диктатора Володимира Путіна з обміном полоненими, який відбувся цього тижня, заявивши, що Путін перехитрив американських чиновників.

Про це повідомляє The Washington Post, передає Укрінформ.

На мітингу в суботу Трамп не згадав жодного з американських в'язнів, які були звільнені в результаті угоди.

«Я хотів би привітати Володимира Путіна з тим, що він уклав ще одну чудову угоду ... Боже, ми укладаємо жахливі, жахливі угоди. Приємно говорити, що ми їх повернули, але чи не створює це поганий прецедент», - сказав Трамп.

Читайте також: Берліну нелегко далося рішення видати Росії вбивцю Красікова - уряд ФРН

У своїх попередніх коментарях щодо угоди він не називав жодного з ув'язнених на ім'я, лише критикував американський уряд.

Він також не згадав жодного з американських чиновників, які працювали над угодою.

Колишній президент США неодноразово хвалився своїми близькими стосунками з Путіним, заявляючи, що Путін поважає його і ніколи б не вторгся в Україну, якби Трамп був президентом.

Читайте також: Переговори Заходу із РФ про великий обмін в’язнями тривали понад два роки - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня в результаті обміну ув'язнених, які утримувалися в семи країнах - Росії та Білорусі з одного боку і США, Німеччині, Словенії, Польщі та Норвегії з іншого було звільнено 24 особи. З російського боку було звільнено 16 ув'язнених, в тому числі одного, який перебував в ув'язненні в Білорусі. Серед них були громадяни Німеччини та США, а також російські дисиденти, більшість з яких були відправлені до Німеччини. Росія отримала вісім осіб, включаючи вбивцю Вадима Красікова, який був ув'язнений Німеччиною.

 Фото: Justin Sullivan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-