В Ірландії заявили про шпигунську діяльність Росії в країні

В Ірландії заявили про шпигунську діяльність Росії в країні

Укрінформ
Російська Федерація є однією з небагатьох країн, які активно намагаються вести шпигунську діяльність на території Ірландії.

Про це в інтерв’ю RTE заявив очільник підрозділу з безпеки та розвідки поліції Ірландії Майкл МакЕлганн, передає Укрінформ.

«Ми маємо обов’язок розслідувати та контролювати загрози з боку ворожих держав, зокрема шпигунство в державі. Ми прагнемо стежити за конкретними загрозами. Росія є однією з тих країн, до яких ми маємо інтерес», - сказав він.

Підрозділ безпеки та розвідки має чотири департаменти, які займаються моніторингом діяльності чотирьох країн в Ірландії.

«Я обережний. Ірландія підтримує дипломатичні відносини з цими країнами, - сказав МакЕлганн, додавши, що якщо подивитися на події в Солсбері, у Великій Британії, та російське вторгнення в Україну, то «я не думаю, що багато людей будуть здивовані, якщо скажу, що Росія була однією з цих держав».

Читайте також: В Австрії заперечили, що приймають висланих з інших країн російських дипломатів-шпигунів

Він також зазначив, що його підрозділ стежить за діяльністю Китаю в Ірландії, тому що, незважаючи на добрі відносини з Китаєм, який є великою у світі наддержавою, ЄС розглядає його як економічного конкурента та системного суперника на світовій арені.

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня в Анкарі відбувся обмін ув’язненими між Росією та країнами Заходу. РФ поміняла політичних в'язнів, які мають громадянство західних країн і РФ, на російських кілера, шпигунів і шахраїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-