У РФ директора пропагандистського парку міноборони арештували за шахрайство

У РФ директора пропагандистського парку міноборони арештували за шахрайство

Укрінформ
Суд у Москві заарештував директора пропагандистського парку "Патріот" В'ячеслава Ахмедова, на нього заведена кримінальна справа за звинуваченням у шахрайстві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Також було затримано ще одного підозрюваного у справі - заступника начальника управління інноваційного розвитку Міноборони РФ Володимира Шестерова. Запобіжний захід йому ще не обрано. За версією слідства, Ахмедов та Шестеров викрали бюджетні кошти, які були виділені на парк "Патріот" та роботу виставкового центру. Слідчий комітет РФ уточнює, що у обвинувачених були співучасники, але не називає їхні імена та роль у справі.

Раніше, 23 липня, ЗМІ із посиланням на джерела повідомляли, що в адміністрації підмосковного військово-патріотичного парку "Патріот" пройшов обшук. За інформацією журналістів, будівництвом парку "Патріот" займався колишній заступник міністра оборони РФ Тимур Іванов, заарештований у справі про хабар.

Читайте також: У Росії заарештували ще одного військового командира через невдачі на фронті - ISW

Як повідомлялося, пропагандистський парк "Патріот" почав створюватися після початку гібридної війни проти України у 2014 році за розпорядженням тодішнього міністра оборони РФ Сергія Шойгу. На цей момент на його території площею понад 3,5 тисячі гектарів розташовані військово-патріотичні музеї, зона реконструкції історичних подій, а також головний храм Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-