ЦАХАЛ повідомив про ліквідацію ще одного командира ХАМАСу в Газі

ЦАХАЛ повідомив про ліквідацію ще одного командира ХАМАСу в Газі

Відео
Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю повідомила про загибель командира батальйону ХАМАС «Аль-Фуркан», який був убитий в результаті авіаудару в секторі Гази.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ. 

Джабер Азіз, командир батальйону, який входить до складу бригади ХАМАС у Газі, був убитий в результаті авіаудару по школі в районі Шейх Радван, повідомляє ЦАХАЛ. Посилаючись на дані розвідки, ЦАХАЛ заявив, що разом з Азізом загинули інші оперативники.

Удар по двох командних пунктах ХАМАСу, розташованих у школах Хассан Салама і Наср в районі Шейх Радван міста Газа, відбувся вчора.

Азіз обіймав посаду командира батальйону «Аль-Фуркан» з 2020 року, до цього він був заступником командира батальйону. За даними ЦАХАЛу, він також раніше очолював батальйон «Зейтун».

ЦАХАЛ стверджує, що Азіз брав активну участь у плануванні атаки 7 жовтня, керуючи підготовкою і тренуваннями у своєму батальйоні. Сам Азіз також брав участь у нападах на ізраїльські громади 7 жовтня.

Читайте також: Лідер ХАМАСу Ханія загинув від бомби, закладеної в його кімнаті - NYT

Під час війни Азіз керував численними атаками проти ізраїльських військ у Газі та проти ізраїльського цивільного населення, і ЦАХАЛ заявляє, що його вбивство є «значним ударом» по можливостях ХАМАСу».

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю повідомила про вбивство міністра економіки ХАМАСу в Газі Абдель аль-Зеріє, який працював над постачанням зброї і займався розкраданням гуманітарної допомоги.

Фото: Israel Defense Forces

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-