У Британії збудують комплекс стеження за діями Китаю та Росії у космосі

У Британії збудують комплекс стеження за діями Китаю та Росії у космосі

Укрінформ
Королівські ВПС Великої Британії збираються побудувати у Вельсі станцію радіолокації для відстеження дій Китаю і Росії в космічному просторі.

Про це повідомляє The Telegraph, передає Укрінформ.

Радіолокаційна станція для відстеження супутників (Darc) буде побудована в Пембрукширі в районі казарм Кавдор, де базується секретний 14-й полк зв'язку, підрозділ радіоелектронної боротьби.

Таким чином Королівські військово-повітряні сили готуються до боротьби з «нерозважливими» космічними загрозами з боку Китаю і Росії.

Три роки тому, коли вперше було оголошено про плани будівництва Darc, у ВПС Британії заявили, що ця радіолокаційна станція є національним пріоритетом.

Читайте також: Генасамблея ООН розглянула ситуацію з вето Росії на заборону ядерної зброї в космосі

Міністр оборони Британії Джон Хілі сказав: «Ця нова радіолокаційна програма не лише покращить нашу обізнаність про далекий космос, а й допоможе захистити наші космічні активи разом з нашими найближчими партнерами».

Будівництво Darc - це багатонаціональний проєкт, який передбачений оборонним пактом Aukus між Великою Британією, США та Австралією.

Головний маршал авіації сер Майк Вігстон раніше казав, що Росія і Китай ведуть «безвідповідальні і безрозсудні випробування» у космосі.

За останнє десятиліття Китай перетворився на космічну наддержаву, запустивши свій аналог МКС, висадивши зонд на темний бік Місяця і запустив власне супутникове сузір’я, щоб конкурувати з американською мережею GPS.

Росія становить аналогічну загрозу міжнародному порядку в космосі: у травні США попередили, що РФ запустила нову зброю, здатну знищувати супутники. Cosmos 2576, розгорнутий за допомогою ракети, запущеної із Росії минулого тижня, був описаний офіційними особами Пентагону як «контркосмічна зброя».

Читайте також: У США занепокоєні військовою співпрацею Індії з РФ

Як повідомляв Укрінформ, Росія намагається розробити ядерну космічну зброю, яка б знищувала значну частину супутників за допомогою створення великої енергетичної хвилі під час детонації.

Фото: GaryRobertsphotography / Alamy Stock Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-