США, Катар і Єгипет наполягають на термінових переговорах з Ізраїлем і ХАМАСом

США, Катар і Єгипет наполягають на термінових переговорах з Ізраїлем і ХАМАСом

Заява
Укрінформ
Лідери Сполучених Штатів, Єгипту й Катару закликали в четвер Ізраїль і ХАМАС провести переговори 15 серпня щодо доопрацювання угоди про припинення вогню і звільнення ізраїльських заручників.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві лідерів трьох країн, розміщеній у четвер не офіційному вебсайті Білого дому.

«Настав час укласти угоду про припинення вогню та звільнення заручників і затриманих. Ми втрьох і наші команди невтомно працювали протягом багатьох місяців над створенням рамкової угоди, яка зараз лежить на столі, і залишилося лише узгодити деталі її реалізації». - наголошується у заяві.

Зазначається, що угода базується на принципах, викладених президентом Байденом 31 травня 2024 року і схвалених резолюцією Ради Безпеки ООН.

Читайте також: Нетаньягу заявив, що «глибоко шкодує» про події 7 жовтня

Лідери закликали обидві сторони провести зустріч у столиці Катару Досі або столиці Єгипту Каїрі й «закрити всі прогалини й почати імплементацію угоди без подальших зволікань».

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН 10 червня схвалила пропозицію США, представлену президентом Байденом, яка має на меті забезпечити негайне та стале припинення вогню в секторі Гази, а також звільнення заручників.

Президент США Джо Байден оприлюднив 31 травня триетапний план Ізраїлю й підтриманий Штатами щодо припинення вогню в секторі Газа та звільнення заручників.

Фото: ANSA/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-