У Пентагоні заявили, що події у Курській області відповідають політиці США

У Пентагоні заявили, що події у Курській області відповідають політиці США

Укрінформ
Україна має право захищати себе, а події у Курській області відповідають політиці Сполученим Штатам.

Про це на брифінгу в Пентагоні заявила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх, передає Укрінформ.

«Це (події у Курській області – ред.) відповідає нашій політиці, і ми з самого початку підтримували Україну, і що вона має право захистити себе від атак, які здійснюються через кордон та через необхідність перехресного вогню. Таким чином, вони вживають заходів, щоб захистити себе від атак, які надходять з регіону, де вони можуть діяти нашою зброєю в межах політики США. З точки зору цієї фактичної операції, яка триває в Курській області, про яку ви згадали, вам слід адресувати це питання українцям», - сказала заступниця речника Пентагону.

Сінгх додала, що США, як і раніше, не підтримують далекобійні атаки по території Росії.

«Ми не підтримуємо далекобійні атаки по Росії. Ми говорили про це з самого початку. Я не буду малювати карту з кружками, де вони можуть і не можуть завдавати ударів, але ми дуже чітко про це говорили з українцями», - зазначила вона.

Читайте також: Раптова атака під Курськом принизила російську армію - The Telegraph

Як повідомляв Укрінформ, радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у зв'язку з ситуацією в Курській області РФ заявив, що тепер суттєва частина глобальних спільнот вважає РФ законною ціллю для будь-яких операцій і типів зброї.

Агентство Bloomberg писало, що події у Курській області РФ підривають образ глави Кремля Володимира Путіна як «захисника простих росіян», а також можуть посилити аргумент України про те, що США і Європа не повинні боятися погроз Кремля щодо «ескалації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-