Штати поновлять продаж наступального озброєння Саудівській Аравії - Reuters

Штати поновлять продаж наступального озброєння Саудівській Аравії - Reuters

Укрінформ
США ухвалили рішення скасувати заборону на продаж наступального озброєння Саудівській Аравії, запроваджену три роки тому.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на власні джерела.

“Саудити виконали свою частину угоди, тож ми готові виконати свою, відновивши звичайний процес для цих запитів, тобто через належне повідомлення й обговорення Конгресом”, - розповів поінформований співрозмовник Reuters.

За його словами, продаж озброєння може поновитися вже наступного тижня.

Reuters нагадує, що адміністрація Байдена заборонила постачати Саудівській Аравії наступальне озброєння в 2021 році, намагаючись примусити країну змінити стратегію у війні проти хуситів в Ємені. “Ми відзначаємо позитивні кроки, вжиті протягом минулих трьох років міністерством оборони Саудівської Аравії, спрямовані на суттєве покращення процесів зменшення завданої цивільним шкоди, в тому числі завдячуючи радник та інструкторам зі США”, - пояснили Reuters у Держдепі.

Читайте також: США завдали ударів по об'єктах хуситів у Ємені після заяв про атаку на есмінці

Зауважимо, що за законодавством США, усі великі контракти на продаж зброї повинні отримати схвалення Конгресу. “Протягом останніх років законодавці як з Демократичної, так і з Республіканської партій США ставили під сумнів надання Саудівській Аравії наступального озброєння, посилаючись на ряд проблем, у тому числі загибель цивільних унаслідок саудівської кампанії в Ємені та ряд занепокоєнь щодо прав людини. Однак цей спротив послабився на тлі неспокою на Близькому Сході після смертельного нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня, а також через зміни у кампанії в Ємені”, - зазначає Reuters.

Як відомо, повстанці-хусити захопили владу в Ємені в 2014 році й відтоді за підтримки Ірану протистоять збройному наступу коаліції країн, очолюваній Саудівською Аравією. Після нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня хусити почали перешкоджати руху суден які, на їхнє переконання, прямували до ізраїльських портів або були якимось чином повʼязані з Ізраїлем.

Фото із сайту: nationalpriorities.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-