До Тайваню прибула делегація Конгресу США

До Тайваню прибула делегація Конгресу США

Укрінформ
До Тайваню з п’ятиденним візитом прибула делегація членів Палати представників Конгресу США від Демократичної партії.

Про це повідомляє зовнішньополітичне відомство острова, передає Укрінформ.

Делегація складається з чотирьох жінок-парламентаріїв на чолі з Мерилін Стрікленд. До її складу також увійшли Джулія Браунлі, Джилл Токуда і Жасмін Крокетт.

Візит триватиме з 11 до 15 серпня.

Американська делегація проведе зустрічі з президентом Тайваню Лай Чінте та рядом високопосадовців його адміністрації, в ході яких обговорюватимуться співпраця між Сполученими Штатами і Тайванем та питання безпеки у Тайванській протоці і в регіоні в цілому.

Зазначається, що одна з жінок-конгресменок Джилл Токуда в червні минулого року вже відвідувала Тайвань у складі делегації Конгресу на чолі з головою комітету Палати представників із збройних сил республіканцем Майком Роджерсом. Її колеги прибули на острів уперше.

Читайте також: Тайвань заявив про наближення до острова понад 30 китайських бойових літаків

«З огляду на продовження Китаєм спроб в односторонньому порядку змінити регіональний статус-кво, Стрікленд та інші конгресмени відвідують Тайвань, щоб продемонструвати свою підтримку Тайваню. Міністерство закордонних справ продовжуватиме працювати для подальшого розвитку тісного партнерства між Тайванем і Сполученими Штатами на основі спільних цінностей та інтересів і спільно сприяти регіональному миру й стабільності», - підкреслили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, наступного року оборонний бюджет Тайваню сягне майже 20 млрд дол. США, що стане рекордним показником за всю історію країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-