Євросоюз допоможе Греції боротися з лісовими пожежами

Євросоюз допоможе Греції боротися з лісовими пожежами

Фото
Укрінформ
Заради допомоги у боротьбі Греції з лісовими пожежами, був активований Механізм цивільного захисту Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомило Управління ЄС із питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги.

«Щоб підтримати боротьбу Греції з лісовими пожежами, був активований Механізм цивільного захисту ЄС. Будуть відправлені: 2 протипожежні літаки з Італії, 1 вертоліт із Франції та наземні пожежні групи з Чехії та Румунії», - йдеться у повідомленні.

BBC додає, що Чехія відправить 75 пожежників разом із 25 автомобілями. Також очікується допомога з боку Іспанії та Туреччини.

Зазначається, що масштабна лісова пожежа поблизу Афін триває вже понад 24 години, і пожежники все ще намагаються її приборкати.

Фото: Nicole Nitu

Раніше Греція звернулася за міжнародною допомогою для боротьби з сильною лісовою пожежею, яка наближається до північних околиць грецької столиці.

Читайте також: Біля Афін евакуюють міста і лікарні через лісову пожежу

Механізм цивільного захисту Європейського Союзу - найбільша у світі система надання міжнародної координованої оперативної допомоги при надзвичайних ситуаціях. Вона включає різноманітні ресурси та форми допомоги від 28 країн-членів та низки країн-кандидатів на вступ у ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, через лісову пожежу поблизу Афін евакуювали жителів щонайменше 11 міст і сіл.

Перше фото: Nicole Nitu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-