В Африці оголосили надзвичайну ситуацію через спалах віспи мавп

В Африці оголосили надзвичайну ситуацію через спалах віспи мавп

Укрінформ
Через швидке поширення віспи мавп країнами Африки на материку була оголошена надзвичайна ситуація у сфері охорони здоровʼя.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на заяву Африканського центру контролю й профілактики захворювань.

“У вівторок верховний орган у сфері охорони здоровʼя в Африці оголосив “надзвичайну ситуацію для континентальної безпеки” через спалах віспи мавп, що поширилася з Демократичної Республіки Конго до сусідніх країн”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що спалах у Конго розпочався із ендемічного штаму Clade I. “Однак новий штам Clade Ib, схоже, легше поширюється через звичайний близький контакт, особливо серед дітей”, - стверджує Reuters.

За даними Африканського центру контролю й профілактики захворювань, цього року на материку вже було виявлено більше як 15 тисяч випадків інфікування віспою мавп й 461 смерть від хвороби, що на 160% більше, ніж минулого року.

Читайте також: Глава ВООЗ скликав надзвичайну зустріч щодо поширення мапячої віспи

Як відомо, віспа мавп поширюється через близький контакт та викликає подібні на грип симптоми й гнійні виразки на шкірі. Хоча у більшості випадків хвороба перебігає не важко, іноді вона може стати летальною.

Як повідомлялося, минулого тижня голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус оголосив про скликання надзвичайної зустрічі міжнародних експертів на тлі зростаючого занепокоєння щодо поширення віспи мавп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-