Сеул запропонував нову ініціативу об’єднання Кореї

Сеул запропонував нову ініціативу об’єднання Кореї

Укрінформ
Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль виступив із новою ініціативою об’єднання з Північною Кореєю на основі свободи та запропонував Пхеньяну створити офіційний канал для діалогу.

Про це він сказав у зверненні до Дня визволення, який знаменує кінець колоніального правління Японії на Корейському півострові у 1945 році, передає Укрінформ з посиланням на Yonhap.

«Свобода, якою ми насолоджуємося, повинна бути поширена на заморожене королівство Півночі, де люди позбавлені свободи і страждають від злиднів та голоду», - сказав Юн.

За його словами, лише тоді, коли на всьому Корейському півострові буде створена єдина вільна і демократична нація, можна буде говорити про повне звільнення.

Південнокорейський президент запропонував Пхеньяну створити міжкорейську робочу групу для обговорення нагальних питань між двома країнами.

Читайте також: Військова співпраця Росії з КНДР становить небезпеку не лише для України - Білий дім

«Цей орган міг би розглядати будь-яке питання, починаючи від послаблення напруженості до економічної співпраці, міжлюдських і культурних обмінів, а також реагування на катастрофи та зміни клімату», - зазначив він, закликавши Північну Корею відреагувати на його пропозицію.

Лідер Південної Кореї підкреслив, що одним із ключових пунктів його ініціативи «об’єднання на основі свободи» є розширення доступу жителів КНДР до інформації, щоб допомогти їм дізнатися правду про зовнішній світ.

«Розповіді численних перебіжчиків із Півночі свідчать про те, що наші радіо- й телевізійні передачі допомогли їм дізнатися, що північнокорейський режим веде брехливу пропаганду», - наголосив Юн.

Читайте також: КНДР знову запустила повітряні кулі зі сміттям у бік Південної Кореї

Водночас перспективи міжкорейських переговорів залишаються туманними, оскільки пропаганда КНДР уже майже рік називає Південну Корею незмінним головним ворогом Півночі, а правлячий у Пхеньяні режим Кім Чен Ина проводить політику повного розриву зв’язків із Сеулом.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Південна Корея наступного тижня розпочнуть масштабні військові навчання на Корейському півострові за участю всіх видів військ, метою яких є зміцнення готовності їх сил до протидії новим військовим загрозам з боку КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-