У Росії відмовилися розслідувати смерть Навального у колонії

У Росії відмовилися розслідувати смерть Навального у колонії

Укрінформ
Слідчий комітет Ямало-Ненецького автономного округу РФ стверджує, що російський опозиціонер Олексій Навальний помер у медчастині після реанімаційних заходів, які не дали результату, тому розслідування не проводитиметься.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє вдова політика на сайті та в ютуб-каналі Навального.

Юлія Навальна, зокрема, оприлюднила фото документа про відмову у порушенні кримінальної справи. За її словами, вона отримала постанову Слідкому РФ про відмову розслідувати смерть Навального лише через пів року після його смерті.

У постанові йдеться про те, що смерть Навального «не носить кримінального характеру», а нібито є наслідком «комбінованого захворювання» і настала в результаті аритмії. Як зазначає Навальна, порушення ритму серця неможливо встановити посмертно, а за життя її чоловік не мав хвороб серця.

Вона заявила, що Навальний у день смерті скаржився на сильний біль у животі, але його у передсмертному стані зачинили в ШІЗО і він помирав один. Джерело такої інформації вона не назвала.

Читайте також: Штати підтвердили, що Навального планували обміняти в межах угоди з РФ

Вдова вимагає порушити кримінальну справу, передати рідним медичні документи та особисті речі Олексія Навального.

Як повідомлялося, російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив до в'язниці у 2021 році і був засуджений до більш як 20 років ув'язнення після численних судових процесів. У лютому 2024 року він помер у вʼязниці. У російській опозиції вважають, що це була насильницька смерть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-