Казахстан не збирається дотримуватися всіх санкцій проти Росії

Казахстан не збирається дотримуватися всіх санкцій проти Росії

Укрінформ
Влада Казахстану не буде «всліпу» слідувати західним санкціям проти Росії і враховуватиме інтереси місцевих компаній.

Про це в інтерв’ю Bloomberg заявив віцепрем'єр-міністр та міністр економіки й інтеграції Казахстану Серік Жумангарін, передає Укрінформ.

«Ми не дозволимо заборонити торгівлю нашим власним виробникам», - сказав він.

За словами Жумангаріна, Казахстан «не буде всліпу слідувати санкціям проти Росії», якщо вони торкнуться вітчизняних компаній, які є основними роботодавцями в їхньому регіоні.

Читайте також: У Росії через санкції закінчується юань, що може вплинути на торгівлю з Китаєм - Bloomberg

Він додав, що Казахстан не приєднався до заборони на продаж Росії кулькових підшипників, які мають подвійне військове та цивільне призначення, оскільки місцевий завод виробляє їх відповідно до специфікацій, які традиційно використовуються лише у Східній Європі та колишніх радянських країнах.

При цьому він дав зрозуміти, що хоча дотримання санкційних вимог проти Росії з боку Казахстану може мати винятки, країна продовжуватиме дотримуватись цих обмежувальних правил, оскільки «не витримає» санкцій.

Читайте також: До Росії в обхід санкцій ввезли мільярди доларів та євро готівки - Reuters

Жумангарін зазначив, що місцеві компанії, додані Міністерством фінансів США до списку санкцій, вже знаходяться в процесі закриття.

Як повідомляв Укрінформ, в ЄС схвалюють співпрацю з Туреччиною щодо дотримання санкцій проти Росії, але застерігають від «підозрілої» торгівлі з Казахстаном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-