У Фінляндії оприлюднили нові деталі розслідування щодо інциденту з російським судном «Михаил Казанский»

У Фінляндії оприлюднили нові деталі розслідування щодо інциденту з російським судном «Михаил Казанский»

Укрінформ
За підозрою у порушенні територіальних вод Фінляндії під час прикордонного інциденту наприкінці липня звинувачується капітан російського судна «Михаил Казанский».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі фінської Прикордонної охорони, повідомляє Yle.

Зазначається, що особу підозрюваного у порушенні територіальних вод Фінляндії капітана судна «Михаил Казанский» фінська влада продовжує встановлювати. Зазначене дослідницьке Балтійського флоту РФ перебувало у територіальних водах Фінляндії впродовж семи хвилин.

Також повідомляється, що у день інциденту морська охорона Фінської затоки і кілька цивільних суден зафіксували збої сигналу GPS у східній частині затоки, які можуть бути пов’язаними із навігацією російського корабля.

Фото: Rajavartiolaitos

Розслідування не виявило факту, що російське судно у фінських водах займалось чимось, окрім навігації. Судно прямувало у бік російського міста Виборг і відхилилось від курсу з невідомої причини.

Влада РФ повідомила Прикордонній охороні Фінляндії, що на судні виникли технічні проблеми і перепросила за перетин кордону територіальних вод країни. Інформації щодо причетних осіб або більш точних причин інциденту надано не було, взаємодія між сторонами триває.

Читайте також: Президент Фінляндії: Агресивна війна Путіна зазнала фундаментального краху

Як повідомлялося, 26 липня російське судно «Михаил Казанский» порушило територіальні води Фінляндії в східній частині Фінської затоки.

27 липня стало відомо, що судно увійшло до територіальних вод Фінляндії в районі південніше міста Гаміна і пройшло близько 1,2 морської милі (2,2 кілометра) у територіальних водах країни.

Було здійснено кілька спроб зв’язатися із судном «Михаил Казанский» через радіозв’язок, однак вони виявились безуспішними.

У липні Фінляндія заявила про зростання кількості збоїв у роботі GPS. За її даними, більшість збоїв у роботі авіаційних і морських GPS та радарів спричинені діями Росії, що, ймовірно, є однією з російських гібридних кампаній проти країн НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-