Сійярто заявив, що видача національних карт росіянам і білорусам не становить ризику для безпеки ЄС

Сійярто заявив, що видача національних карт росіянам і білорусам не становить ризику для безпеки ЄС

Укрінформ
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив у неділю, що видача Угорщиною «національних карт» громадянам Росії та Білорусі «не становить жодного ризику для безпеки Шенгенської зони».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

За словами очільника зовнішньополітичного відомства Угорщини, росіяни і білоруси, як і раніше, «піддаватимуться ретельним перевіркам при в'їзді та перебуванні в Угорщині».

При цьому Сійярто звинуватив колег із Північної Європи та країн Балтії у «кампанії брехні» щодо Будапешта. За його версією, під цю кампанію підпадають будь-які твердження про відсутність подібних перевірок.

Як повідомляв Укрінформ, Угорщина спростила умови в'їзду для громадян Російської Федерації та Білорусі. Після візиту Віктора Орбана до Москви Будапешт включив громадян РФ та Білорусі до програми так званої «національної карти» - вона видається для охочих працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовження.

Спеціальної перевірки власників «національної карти» на європейському рівні не проводиться, що вже викликало занепокоєння серед сусідів Угорщини.

Міністри восьми країн Балтії та Північної Європи звернулися з листом до єврокомісарки з питань внутрішніх справ Ілви Йоганссон, в якому висловили занепокоєння рішенням Угорщини про пом'якшення візового режиму для громадян Росії та Білорусі.

Читайте також: Прем’єр Фінляндії - про Угорщину: Неможливо постійно суперечити спільній лінії ЄС

Єврокомісія попросила Угорщину пояснити, яким чином країна має намір пускати до себе за спрощеною процедурою громадян Білорусі та Росії і як виконуватимуться вимоги щодо в'їзду в Шенгенську зону.

Європейська комісія до 19 серпня очікує від Угорщини відповіді на низку запитань щодо можливої загрози безпеці ЄС через рішення Будапешта спростити умови в'їзду для громадян Росії та Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-