Путін вирушив до Баку, щоб відвернути увагу від «незручної ситуації» біля Курська - ISW

Путін вирушив до Баку, щоб відвернути увагу від «незручної ситуації» біля Курська - ISW

Укрінформ
Представники ISW вважають, що російський лідер Володимир Путін поїхав до Баку, нібито демонструючи дипломатичну активність, та спробував відволікти увагу від "незручної ситуації", що склалася в Курській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

"Президент РФ Володимир Путін відвідав Азербайджан 18 серпня, ймовірно, намагаючись відволікти увагу від української операції в Курській області та представити себе як постійно ефективного дипломата", - йдеться у повідомленні.

Путін прибув до Баку 18 серпня разом з російською делегацією, включаючи міністра закордонних справ Сергія Лаврова, з дводенним візитом для зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим для обговорення російсько-азербайджанських двосторонніх відносин.

Згідно з повідомленнями, делегації обговорили двосторонні енергетичні зв'язки, російськомовні ініціативи в Азербайджані та готовність РФ виступити посередником у мирному врегулюванні відносин між Вірменією та Азербайджаном.

Час цього візиту заслуговує на увагу, враховуючи поточну ситуацію в Курській області та постійні зусилля Кремля, з метою применшити масштаби та вплив українського вторгнення.

Російські державні ЗМІ зосередилися на поїздці Путіна до Азербайджану, висвітлюючи дрібні подробиці, ймовірно, частково для того, щоб відвернути увагу від незручної ситуації в РФ, наситивши інформаційний простір демонстрацією глобальних можливих дипломатичних успіхів Кремля.

Аналітики також зазначають, що українські війська продовжували незначне просування в Курській області 19 серпня на тлі тривалих боїв у цьому регіоні.

Експерти вказують: реакція Кремля на вторгнення України в Курську область підкреслила, що внутрішні пріоритети Кремля все більше орієнтуються на стабільність режиму, особливо протягом останнього року.

Російське видання "Важние історії" повідомило 19 серпня, що реакція Путіна на "курську ситуацію" виявила певні зрушення у владній вертикалі Кремля, багато з яких відбулися впродовж останніх кількох місяців.

Путін призначив свого колишнього охоронця Олексія Дюміна керувати "контртерористичною" операцією проти українського наступу в Курській області, що, як зазначають "Важние історії", означає, що Путін не довіряє російському Генеральному штабу й міністерству оборони та покладається на людей, яким він довіряє особисто.

Як зазначається, Дюмін зараз перебуває в конфлікті з представниками Адміністрації президента РФ, що також свідчить про те, що Путін продовжує підтримувати тих, хто користується його особистою прихильністю.

Читайте також: Війська РФ не зможуть нескінченно наступати на всій території сходу України - ISW

Як повідомляв Укрінформ, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон похвалив наступ України на Курську область та закликав союзників та нинішнього прем’єра Британії Кіра Стармера дозволити ЗСУ використовувати далекобійну зброю по цілях у РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-