До Південної Кореї втік військовий з КНДР

До Південної Кореї втік військовий з КНДР

Укрінформ
До Південної Кореї втік військовослужбовець армії КНДР.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Південнокорейські військові помітили чоловіка у військовій формі на східній ділянці демілітаризованої зони. Він ішов на південь стежкою вздовж однієї з двох доріг, що з’єднують дві Кореї. В останні місяці з боку Півночі ця дорога і місцевість навколо неї були заміновані.

Південнокорейські військові допомогли солдату КНДР безпечно пройти повз міни та загородження, і вранці у вівторок він потрапив на Південь.

В Об’єднаному комітеті начальників штабів (JCS) зс Південної Кореї підтвердили втечу військового КНДР у званні сержанта і повідомили, що відповідні органи проводять розслідування обставин його втечі. Інші подробиці про перебіжчика не оприлюднюються.

В JCS додали, що після втечі сержанта з боку військових Північної Кореї не виявлено жодних незвичних переміщень.

У Сеулі не виключають, що на рішення військовослужбовця КНДР перейти на Південь вплинула пропагандистська кампанія, у межах якої щодня через потужні гучномовці ведуться трансляції новин, музики K-pop та іншого контенту.

Потік перебіжчиків із Північної Кореї на Південь триває на тлі хронічної нестачі їжі та жорсткого політичного гноблення жителів Півночі. У першій половині року кількість перебіжчиків із КНДР досягла 105 осіб, що трохи більше порівняно з роком раніше.

Читайте також: Сеул запевняє, що Південна Корея не прагне поглинути КНДР

Востаннє успішна спроба втечі жителя Північної Кореї на Південь була зафіксована 9 серпня, коли чоловік із КНДР морем дістався прикордонного південнокорейського острова.

Як повідомляв Укрінформ, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль виступив із новою ініціативою об’єднання з Північною Кореєю на основі свободи та запропонував Пхеньяну створити офіційний канал для діалогу.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-