Глава МЗС Італії анонсував переговори з іранським колегою

Глава МЗС Італії анонсував переговори з іранським колегою

Укрінформ
Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні повідомив, що в нього заплановані перемовини з його колегою з Ірану Алі Багері.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала агенція ANSA.

Таяні заявив, що сьогодні у нього відбудуться перемовини з новим міністром закордонних справ Ірану Алі Багері Кані, сторони мають обговорити деескалацію близькосхідної кризи.

"Я повинен почути нового міністра закордонних справ Ірану пізніше сьогодні. Я також надішлю йому чіткий сигнал: давайте зробимо все, щоб запобігти ескалації на Близькому Сході. Давайте продовжимо переговори, що відбуваються у Каїрі", - сказав Таяні у Вероні.

Він назвав позитивним той факт, що Ізраїль вирішив взяти участь у сьогоднішніх перемовинах у Каїрі.

"Важливо, щоб Іран підштовхнув хуситів та "Хезболлу" до того, щоб вони зменшили атаки та зупинилися в цей дуже делікатний момент. Припинення вогню у Газі може бути досягнуте", – зазначив міністр.

Читайте також: Парламент Ірану вперше за 23 роки затвердив весь склад уряду

Як повідомляв, Укрінформ, лідери Сполучених Штатів, Єгипту й Катару закликали Ізраїль та ХАМАС провести переговори 15 серпня щодо доопрацювання угоди про припинення вогню і звільнення ізраїльських заручників.

Зустріч має відбутися у столиці Катару Досі або столиці Єгипту Каїрі й “закрити всі прогалини й почати імплементацію угоди без подальших зволікань”.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-