Пентагон продовжив перебування двох авіаносних груп на Близькому Сході

Пентагон продовжив перебування двох авіаносних груп на Близькому Сході

Укрінформ
Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін наказав продовжити терміни перебування на Близькому Сході двох авіаносних ударних груп американських ВМС.

Про це йдеться в заяві речника Пентагону генерала Патріка Райдера за підсумками телефонної розмови глави оборонного відомства США з ізраїльським колегою Йоавом Галантом, передає Укрінформ.

«Міністр підтвердив право Ізраїлю на самозахист і непохитну рішучість Сполучених Штатів підтримувати оборону Ізраїлю від загроз з боку Ірану та його регіональних партнерів і сателітів. У рамках цієї підтримки міністр наказав продовжити терміни перебування в регіоні двох ударних авіаносних груп», - повідомив Райдер.

Він додав, що сторони також обговорили захист Ізраїлю від атак з боку ліванського ісламістського угруповання «Хезболла» та зусилля для досягнення угоди про припинення вогню в секторі Гази і звільнення заручників.

Читайте також: США перекинуть на Близький Схід додаткові сили через загрозу нападу Ірану на Ізраїль

Наразі у розпорядженні Центрального командування ЗС США (CENTCOM), відповідального за операції на Близькому Сході, перебувають дві ударні групи ВМС на чолі з авіаносцями «Авраам Лінкольн» (USS Abraham Lincoln) та «Теодор Рузвельт» (USS Theodore Roosevelt), а також атомний підводний човен «Джорджія» (USS Georgia) з крилатими ракетами на борту.

Сполучені Штати посилюють Центральне командування на тлі погроз Ірану та проіранських радикальних угруповань завдати ударів по Ізраїлю.

Читайте також: США направили на Близький Схід атомний підводний човен

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі заявили, що ескалація між Ізраїлем та угрупованням «Хезболла» викликає побоювання з приводу розширення регіонального конфлікту, до якого можуть бути залучені США та Іран.

Фото: facebook.com/USSLincoln

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-