Росія тестує систему ППО Польщі - експерт

Росія тестує систему ППО Польщі - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Порушення російським бойовим дроном повітряного простору Польщі, що сталося напередодні під час масованого ракетного обстрілу України, є тестуванням системи ППО Польщі і залякуванням Заходу.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу висловив колишній командувач ракетних військ й артилерії Сухопутних військ ЗС Польщі Ярослав Крашевський.

«Я вважаю, що це була провокація з російського боку»,- заявив експерт.

Він назвав малоймовірним, що російський «Шахед» відхилився від заданої цілі на території України. Йдеться про тестування росіянами системи ППО Польщі й перевірки алгоритму дій НАТО у випадку такого розвитку подій.

На його думку, цей крок є також елементом залякування Росією Польщі і НАТО, щоб вони активно не допомагали Україні.

Крашевський переконаний, що у випадку появи такої цілі у повітряному просторі країни її «потрібно негайно збивати». В іншому випадку Росія продовжуватиме так діяти й надалі.

Експерт переконаний, що збивати такого роду цілі польська система ППО має як над територією Польщі, так й України.

Читайте також: Польща знову піднімала по тривозі F-16 через ракетний обстріл України

«Якщо такий обʼєкт буде збито над Україною, то він не вдарить по дитячій лікарні, електростанції, станції очищення води, трубопроводу. Це потрібно українцям», - зазначив Крашевський.

Він зауважив, що збиття повітряної цілі над Україною елементами системи ППО Польщі несе з собою ризики того, що уламки протиракети можуть когось поранити на землі. Однак, на його переконання, цей ризик є значно меншим від прямого влучання запрограмованої російської ракети чи дрона-камікадзе по цілі в Україні з вірогідними летальними наслідками.

Як передавало агентство, під час учорашньої масованої атаки РФ на Україну один російський безпілотник залетів у Польщу з боку Червонограда Львівської області. Він перебував на радарах польської системи ППО упродовж приблизно пів години. Станом на сьогодні здійснюються його пошуки у Люблінському воєводстві країни.

Читайте також: Дуда розповів про допомогу Україні: Лише військової - близько $3 мільярдів

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після цієї ракетної атаки Росії закликав партнерів дозволити Україні далекобійні удари по військових цілях на території РФ та домовитися про використання ППО партнерів для збивання ракет і дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-