Південна Корея планує на наступний рік рекордний оборонний бюджет

Південна Корея планує на наступний рік рекордний оборонний бюджет

Укрінформ
Міністерство оборони Південної Кореї пропонує наступного року збільшити військовий бюджет на 3,6%, до рекордних 61,6 трлн вон (приблизно $46,3 мільярда), аби посилити можливості реагування на нові військові загрози з боку КНДР. 

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ. 

Цьогорічні державні видатки на оборону склали 59,4 трлн вон ($44,6 млрд), тож якщо парламент країни схвалить пропозицію, оборонний бюджет Південної Кореї вперше перевищить 60 трлн вон ($45,11 млрд).

Приблизно 18 трлн вон ($13,5 млрд), на 2,4% більше, ніж цього року, Міноборони має намір спрямувати на закупівлю озброєнь та проєкти з посилення обороноздатності країни. 

Решта близько 43,5 трлн вон ($32,7 млрд), на 4,2% більше в порівнянні з 2024-м, планується виділити на утримання збройних сил.

Темпи збільшення оборонного бюджету трохи перевищують запропоноване загальне зростання держвитрат на 3,2%, але уряд пропонує надати пріоритет військовим витратам з огляду на збільшення викликів безпеці країни та світу загалом.

Читайте також: Сеул запевняє, що Південна Корея не прагне поглинути КНДР

Направлення проєкту бюджету на 2025 рік до Національних зборів (парламенту країни) очікується наступного тижня. 

Як повідомляв Укрінформ, ВПС Сполучених Штатів і Південної Кореї проводять масштабні навчання з бойовою стрільбою із залученням близько шестидесяти бойових літаків різних типів для зміцнення готовності спільно протистояти загрозам з боку КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-