Опозиція закликає владу ФРН до співпраці у протидії нерегульованій міграції

Опозиція закликає владу ФРН до співпраці у протидії нерегульованій міграції

Укрінформ
Усі демократичні партії Німеччині мають об’єднати зусилля, аби зупинити незаконну міграцію, що загрожує державі втратою контролю над ситуацією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу сказав лідер опозиційного Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц після зустрічі з канцлером Олафом Шольцом,

Мерц закликав зробити висновки з двох терористичних актів, що сталися за останні три місяці. Він указав на необхідність змін до законів, які стосуються реєстрації біженців (насамперед із Сирії та Афганістану), а також депортації, контролю на кордонах, доступу до персональних даних підозрілих осіб та володіння холодною зброєю.

«Ми всі згодні, що мають бути наслідки… Ми повинні винести уроки з цих подій… Демократичні партії мають упорядкувати нелегальну міграцію», - підкреслив лідер ХДС.

Він нагадав, що депутати Бундестагу і – відповідно - уряд обрані народом, а відтак мають мандат змінювати закони та повинні зробити це швидко. Опозиція – консервативний блок ХДС/ХСС - готовий співпрацювати з владною коаліцією або з її представниками, не намагаючись при цьому підмінити уряд, запевнив Мерц. Він додав, що його власна партія несе свою частку відповідальності за ситуацію з напливом біженців (колишня очільниця ХДС Ангела Меркель в 2015 році «відкрила двері» для сирійців і інших шукачів притулку).

Читайте також: Німеччина планує більші обмеження щодо холодної зброї

Пропонується визначити вповноважених, які підготують пропозиції для розгляду в парламенті, тільки-но він повернеться з літніх канікул. Якщо влада та демократична опозиція об’єднають голоси, їх вистачить для зміни законів. Інакше Мерц пропонує оголосити надзвичайний стан у країні.

«Держава повинна повернути собі контроль у сфері нерегульованої міграції… Канцлер втрачає популярність, країна «вислизає» від нього… Ми відчуваємо, що знижується рівень довіри населення до всіх демократичних партій», - заявив Мерц.

За його даними, Німеччина прийняла 1 млн сирійців і 400 тисяч афганців, жодна інша держава не надала захист такій кількості біженців. При цьому політик зауважив, що в школах близько 30% учнів не розуміють достатньою мірою німецьку мову, в деяких регіонах показник ще гірший. І це негативно впливає на рівень навчання як власне дітей-іноземців, так і їхніх німецьких однокласників.

Читайте також: Поліція затримала підлітка, який може бути пов'язаний з нападом на фестивалі у Німеччині

«Так не може тривати, ми маємо це зупинити», - закликав лідер ХДС, додавши, що «це стосується всіх, хто приїжджає в Німеччину».

Як повідомлялося, минулої п’ятниці в місті Золінгені 26-річний громадянин Сирії Ісса Аль-Хассан, якому відмовили в статусі захисту, зарізав трьох людей і поранив ще вісьмох.

31 травня в Мангеймі від удару ножем загинув поліцейський, поранення дістали шестеро людей. Убивця - біженець з Афганістану, якому також було відмовлено в праві залишитися в ФРН.

Обидва біженці раніше не потрапляли в поле зору поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-