«Репортери без кордонів» засудили вбивство Росією в Україні журналіста Reuters

«Репортери без кордонів» засудили вбивство Росією в Україні журналіста Reuters

Укрінформ
Організація «Репортери без кордонів» засудила вбивство російською ракетою журналіста агентства Reuters Раяна Еванса та закликали розслідувати цей злочин.

Про це RSF пише на своєму сайті, передає Укрінформ.

«Ми засуджуємо смертельну атаку Росії на Раяна Еванса та висловлюємо співчуття родинам загиблих. Смерть Еванса є нагадуванням про те, що репортажі про війну Росії проти України залишаються дуже небезпечними. Росія має визначити винних. Під час збройних конфліктів журналісти захищені міжнародним правом», - заявив генеральний директор «Репортерів без кордонів» Мартін Каул.

Читайте також: Роспропаганда намагається виправдати вбивство працівника Reuters у Краматорську - ЦПД

Як повідомлялось, громадянин Великої Британії 38-річний Раян Еванс загинув унаслідок російського ракетного обстрілу готелю в Краматорську. Колишній військовий працював консультантом з безпеки в інформаційному агентстві Reuters. Його тіло дістали з-під завалів через кілька годин після влучання. Також постраждали щонайменше четверо працівників ЗМІ: троє інших співробітників інформаційного агентства (український оператор Іван Любиш-Кирдей був доставлений до лікарні з важкими травмами та перебуває у важкому стані після кількох операцій, американський журналіст Деніел Пелещук зміг залишити клініку після лікування і латвійський журналіст Віктор Саєнко отримав травми, які не загрожують життю). Польська журналістка Моніка Андрушевська в момент вибуху проїжджала повз готель на автомобілі та отримала незначні порізи, повідомляють українські та польські ЗМІ.

Райан Еванс став дванадцятим співробітником ЗМІ, який був убитий при виконанні журналістської роботи після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Постраждали понад сотня працівників українських і міжнародних ЗМІ.

Як повідомлялося, у рейтингу свободи преси Росія займає 161 місце зі 180 країн, Україна – 61 місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-