У Нідерландах через технічний збій виникли проблеми в роботі урядових служб

У Нідерландах через технічний збій виникли проблеми в роботі урядових служб

Укрінформ
У Нідерландах технічний збій призвів до проблем у роботі військової поліції, берегової охорони, сервісу, що надає доступ до державних послуг у Нідерландах та інших служб.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на nu.nl.

“У Міноборони є уявлення про причину великого збою в мережі в середу, але повної ясності поки що немає. У відомстві заявили, що це не схоже на диверсію. Серйозний збій у мережі в середу вплинув на роботу кількох державних служб і порушив повітряний рух навколо аеропорту Ейндговена. Причиною став збій у мережі Міноборони”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що близько 17:00, за місцевим часом, Міністерство оборони повідомило, що має “уявлення” про те, що викликало збій. Диверсією це не виглядає, хоча ця можливість все ще повністю не виключається.

“На цей час немає жодних ознак того, що це злий намір”, - йдеться у повідомленні.

“Дедалі більше систем, які постраждали від збою в мережі, сьогодні поступово відновлюються. Це означає, що робочі процеси можуть запускатись поетапно. Очікується, що це триватиме протягом кількох годин”, – йдеться у повідомленні.

Збої, що почалися в ніч із вівторка на середу, порушили роботу кількох урядових систем. Це зробило онлайн-сервіси, такі як DigiD, непридатними для використання, а це означало, що мешканці країни не мали доступу до, наприклад, податкових органів, міграційної служби, та інших установ. Також виникли проблеми і з онлайн-доступом до певних державних послуг, зокрема оплати штрафів і запису на вакцинацію від коронавірусу.

Також аварійні служби не змогли скористатися мережею C2000, яка використовується для зв'язку між співробітниками екстрених служб та диспетчерськими пунктами, до неї, зокрема, під'єднано військову поліцію та берегову охорону. І хоча диспетчерські також були недоступні, то номер екстреної допомоги 112 залишався доступним.

Читайте також: У Нідерландах зросла кількість інцидентів за участю фальшивих поліцейських

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах аеропорт в місті Ейндговен призупинив роботу, прийом та відправку рейсів через збій, повітряного руху немає.

Проблеми в аеропорту почалися зранку. Що саме сталося і як довго аеропорт не прийматиме рейси, не повідомляється. Фахівці вивчають причини збою.

Фото: www.nu.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-