Дурову у Франції призначили заставу у €5 мільйонів й заборонили виїзд з країни

Дурову у Франції призначили заставу у €5 мільйонів й заборонили виїзд з країни

Укрінформ
Французький суд дозволив Дурову уникнути увʼязнення за умови внесення 5 млн євро застави та виконання кількох інших умов.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

“Суд у Франції офіційно розпочав розслідування проти керівника Телеграм за підозрами у діяльності організованої злочинності у месенджері, але дозволив звільнити його з-під варти за умови внесення 5 млн євро застави, візиту до поліції двічі на тиждень й невиїзду з території Франції”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що прокурор Парижу дійшов висновку про наявність достатніх підстав для початку формального розслідування проти Дурова щодо усіх обвинувачень, на основі яких його було затримано в суботу. “Перебування під офіційним розслідуванням у Франції не означає провини й не обов’язково веде до судового розгляду, але вказує на те, що судді вбачають наявність достатньої кількості доказів для продовження розслідування. Розслідування можуть тривати роками, перш ніж їх відправлять до суду або відкладуть”, - пояснює Reuters.

Читайте також: Арешт Дурова як нагадування про небезпеки, що криються в Telegram

Нагадаємо, Дурову, який народився в Росії і є громадянином Франції, інкримінують співучасть у торгівлі наркотиками, злочинах проти дітей та шахрайстві через відсутність модерації контенту в Telegram. Як повідомляв Укрінформ, французька влада видала ордери на арешт Павла Дурова та його брата-співзасновника Миколи ще 25 березня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-