Росіянина засудили до 18 років у справі про «держзраду» та «підготовку теракту»

Росіянина засудили до 18 років у справі про «держзраду» та «підготовку теракту»

Укрінформ
У Росії Другий Західний окружний військовий суд засудив інженера Артема Лозового до 18 років позбавлення волі за звинуваченнями в «держзраді, підготовці теракту та незаконному обігу вибухових речовин».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Перші три роки Лозовий проведе у в'язниці, решту 15 – у виправній колонії суворого режиму. Також суд оштрафував його на 700 тисяч рублів ($7,6 тис.). Справа розглядалася у закритому режимі.

39-річного уродженця Краснодарського краю Артема Лозового затримали восени 2023 року у Воронежі. Стверджувалося, що його затримали, коли він діставав зі схованки компоненти вибухових речовин, нібито призначених для підриву військкомату у Воронежі.

За версією слідства, Лозовий планував вступити до складу легіону "Свобода Росії", який воює на боці ЗСУ. У правоохоронних органах стверджували, що він відправив співробітникам українських спецслужб фотографії розташування однієї з військових частин у Воронежі.

Читайте також: У Росії визнали небажаним «Фонд Клуні за справедливість»

Раніше офіційні російські медіа повідомляли, що Лозовий визнав провину за всіма статтями.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня у тимчасово окупованому Криму 30-річного жителя Гурзуфа засудили до 13 років позбавлення волі за звинуваченням у "держзраді".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-