Глава МЗС Ірану заперечив намір країни передавати Росії балістичні ракети - Боррель

Глава МЗС Ірану заперечив намір країни передавати Росії балістичні ракети - Боррель

Укрінформ
Перед зустріччю міністрів закордонних справ ЄС, що відбулася вчора у Брюсселі, високий представник ЄС провів розмову з новим керівником МЗС Ірану, та отримав заперечення щодо намірів Ірану постачати в Росію іранські балістичні ракети.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками неформальної Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Країни-члени сьогодні згадали про Іран та про загрозу того, що Іран буде надавати балістичні ракети для Росії. Просто перед прибуттям на цю зустріч я надіслав послання новому міністру Ірану (Аббас Арагчі, міністр закордонних справ Ірану – ред.), та висловив занепокоєння будь-яким подібним постачанням. Я отримав негайну відповідь, в якій говорилося, що це невірна інформація. Відповідь також містила запит на зустріч в Нью-Йорку в рамках ГА ООН», - сказав Жозеп Боррель.

Читайте також: Україна на зустрічі голів МЗС у Брюсселі очікує отримати дозвіл на удари по об'єктах углиб РФ - Кулеба

Як вже повідомлялося, у Брюсселі відбулася неформальна зустріч Ради міністрів ЄС із закордонних справ, головним питанням якої було продовження та посилення військової підтримки ЄС на адресу України. Сьогодні це питання буде розглянуто під час неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС, яка відбудеться також у Брюсселі.

Фото: Europa Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-