Україна на зустрічі голів МЗС у Брюсселі очікує отримати дозвіл на удари по об'єктах углиб РФ - Кулеба

Україна на зустрічі голів МЗС у Брюсселі очікує отримати дозвіл на удари по об'єктах углиб РФ - Кулеба

Укрінформ
На зустрічі міністрів закордонних справ у Брюсселі Україна передусім порушуватиме питання отримання дозволу завдавати ударів по об'єктах углиб російської території.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав перед неформальною зустріччю глав МЗС країн Європейського Союзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В першу чергу, безумовно, одне з невирішених питань нашого порядку денного – це дозвіл Україні наносити удари по легітимних, підкреслюю, легітимних військових об’єктах у глибині Росії. І тут ми в основному говоримо про аеродроми… Якщо ми отримаємо достатню кількість ракет, якщо нам дозволять наносити удари, ми значно зменшимо здатність Росії завдавати шкоди нашій критичній інфраструктурі, і ми покращимо ситуацію для наших підрозділів”, - сказав міністр.

Кулеба наголосив на тому, що довгострокова безпека для Європи починається з короткострокових сміливих рішень для України, зауваживши на недоліках у постачанні зброї.

“Я порушу перед колегами-міністрами питання, яке нас дуже турбує. Це перешкода між оголошенням про військову допомогу та фактичною доставкою військової допомоги. Іноді ці проміжки надмірно довгі... Такі речі після двох з половиною років війни мають працювати як швейцарський годинник, без затримок, щонайефективніше”, - сказав Дмитро Кулеба.

Міністр наголосив на нарощуванні Україною власного виробництва ОВТ та закликав інвестувати в нього, оскільки це спрощує логістику доставки.

“Деякі системи "Patriot" були анонсовані і ще не поставлені. І ми, вступаючи в навчальний рік, повинні захистити наші міста. Ми маємо захистити наших дітей. Тому я буду закликати всіх партнерів, які взяли на себе зобов’язання, нарешті зробити це”, - сказав Кулеба.

Читайте також: Збиття ракет чи дронів не приведе до участі партнерів у війні – Кулеба

Ще одним питанням для обговорення буде вступ України в ЄС, зокрема прогрес України на цьому шляху та подальші кроки в цьому напрямку.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 29 серпня, у Брюсселі відбудуться неформальні зустрічі міністрів закордонних справ країн Євросоюзу. Ключовими темами обговорення стануть посилення військової підтримки України з боку ЄС і держав-членів, зміцнення спроможностей ППО, просування переговорів про вступ України до ЄС, залучення якнайширшої глобальної підтримки Формули миру на шляху до другого Саміту миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-