Ізраїль та ХАМАС домовилися про триденне перемирʼя для вакцинації

Ізраїль та ХАМАС домовилися про триденне перемирʼя для вакцинації

Укрінформ
Між Ізраїлем та ХАМАСом буде оголошене триденне перемирʼя, що дозволить провести щеплення проти поліомієліту на території Гази.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на слова Ріка Пеперкорна, найбільш високопоставленого представника Світової організації охорони здоровʼя на Палестинських територіях.

“Ізраїльські військові та представники палестинського угруповання бойовиків ХАМАС погодилися на три окремі зоновані триденні паузи у Газі, що дадуть змогу провести перший раунд щеплення дітей проти поліомієліту”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що кампанія щеплення має розпочатися у неділю, коли бої повинні припинитися між шостою годиною ранку й третьою годиною дня. “Кампанія розпочнеться у центральній частині Гази трьома днями перемирʼя поспіль. Після цього вона переміститься на південь Гази, де бої також припиняться на три дні, а потім - у північну Газу”, - стверджує Reuters.

При цьому за потреби сторони погодилися продовжити ці гуманітарні паузи на один додатковий день. “Через чотири тижні після першої дози необхідно буде провести другий раунд щеплень”, - зауважує агентство.

Читайте також: Всесвітня продовольча програма ООН призупинила роботу у Газі: Ізраїль поцілив в її авто

Аби спинити поширення вірусу поліомієліту, ВООЗ необхідно буде охопити щепленнями 90% дітей у кожному регіоні. “Ми готові до співпраці із міжнародними організаціями, щоб провести цю кампанію й захистити понад 650 тисяч палестинських дітей у секторі Гази”, - сказав Reuters представник ХАМАСу Басем Наім.

Нагадаємо: 23 серпня ВООЗ підтвердило, що унаслідок захворювання на поліомієліт у Газі було паралізоване одне немовля. Це перший такий випадок в Газі за чверть століття.

Як повідомляв Укрінформ, ризик розповсюдження поліомієліту у Газі дуже великий через жахливу ситуацію з медициною у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-