Міністри оборони ЄС обговорять виконання зобов’язань щодо військової підтримки України - Боррель

Міністри оборони ЄС обговорять виконання зобов’язань щодо військової підтримки України - Боррель

Укрінформ
Міністри оборони країн ЄС, які сьогодні проводять неформальну зустріч у Брюсселі, розглянуть стан виконання зобов’язань, що були зроблені в контексті забезпечення України зброєю та іншим військовим обладнанням для її підтримки у боротьбі проти російського вторгнення.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком неформального засідання Ради міністрів оборони ЄС заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора міністр (закордонних справ України - ред.) Кулеба ставив питання про затримки у постачанні боєприпасів та інших матеріалів, що були обіцяні. Ми розглянемо всі ці питання – де ми знаходимося зараз у (виконанні - ред.) наших зобов’язань. Очевидно, якщо українці мають таку підтримку, вони можуть битися успішно. Операція в Курській (області - ред.) є добрим прикладом цього. Це рішучий та успішний стратегічний вчинок, який демонструє, що вони (українці - ред.) готові боротися, і продовжують воювати, коли мають матеріальну допомогу, що залежить від нас», - сказав Жозеп Боррель.

Читайте також: Боррель: Скасування обмежень на використання наданої Україні зброї - національна справа країн ЄС

Він зауважив, що останні події засвідчили намір Росії знищити критичну енергетичну інфраструктуру України, щоб цієї зими приректи її населення на темряву й холод. Наразі літаки F-16 та інше військове обладнання, що надійшло з Європи, вже використовуються, щоб зупинити російські атаки проти українських міст.

«Багато зобов’язань були зроблені в період з червня поточного року, особливо у сфері протиповітряної оборони. З огляду на масовані (російські - ред.) атаки проти українських міст, які є найгіршими атаками проти мирного населення, є очевидним, що ми маємо реагувати. Кулеба надав нам точні дані, і сьогодні міністри оборони обговорять це, у тісному контакті з міністром (оборони України - ред.) Умєровим», - додав високий представник ЄС.

Читайте також: Україна має право захищатися як на своїй території, так і за її межами - Міноборони Швеції

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі триває неформальна зустріч ЄС міністерського рівня в форматі Gymnich. Учора дискусії щодо найважливіших зовнішньополітичних питань відбулися серед міністрів закордонних справ країн ЄС, сьогодні питання безпеки обговорять міністри оборони. Обидві зустрічі першим питанням порядку денного позначають продовження та посилення військової підтримки для України у її боротьбі проти російської агресії.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-