У Японії через тайфун «Шаньшань» призупинили роботу автозаводи

У Японії через тайфун «Шаньшань» призупинили роботу автозаводи

Укрінформ
У п'ятницю потужний тайфун «Шаньшань» накрив значну частину Японії, спричинивши масове знеструмлення домогосподарств, зупинку транспортного сполучення та роботу великих автозаводів.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що понад 4 мільйони людей по всій країні отримали сповіщення про необхідність евакуації, головним чином, в районі Кюсю, який найбільше постраждав від стихії, а також і в столиці Токіо та сусідній Йокогамі. Влада Йокогами заявила, що через сильні зливи в деяких районах існує ризик зсувів ґрунту.

Станом на четвер було евакуйовано лише близько 30 000 осіб, здебільшого на Кюсю, поінформував міністр з питань надзвичайних ситуацій Йошіфумі Мацумура.

За даними Агентства з управління стихійними лихами, на сьогодні щонайменше троє людей загинули і 78 постраждали внаслідок інцидентів, пов'язаних зі штормом.

Через тайфун, пориви якого сягали 50 метрів на секунду (180 км/год), близько 125 000 домогосподарств у семи префектурах Кюсю досі знеструмлені, повідомила Kyushu Electric Power Co.

Тепле і вологе повітря, що циркулює навколо тайфуну, також принесло сильні дощі в районах, віддалених від його основної активності. Очікується, що після переміщення з Кюсю шторм наблизиться до центральних і східних регіонів, включаючи Токіо, приблизно на вихідних, повідомило метеорологічне агентство.

Через шторм автовиробник Toyota призупинив роботу всіх своїх заводів у країні, так само і як автовиробники Nissan і Honda.

Читайте також: В Японії через потужний тайфун зупинені залізничне і авіасполучення

Авіакомпанії, зокрема ANA Holdings і Japan Airlines, оголосили про скасування сотень внутрішніх і деяких міжнародних рейсів. У п'ятницю вранці було призупинено роботу багатьох поромних і залізничних сполучень, в тому числі швидкісного поїзда між Токіо і центральним містом Нагоя.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 29 серпня, на південно-східні регіони Японії обрушився потужний тайфун «Шаньшань» (Shanshan), який приніс зливи і сильний вітер.

Фото: @bakuteman_8910

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-