У РФ проти ексфутболіста збірної України Алієва відкрили провадження за «заклики до тероризму»

У РФ проти ексфутболіста збірної України Алієва відкрили провадження за «заклики до тероризму»

Укрінформ
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу щодо "закликів до тероризму" проти ексфутболіста збірної України Олександра Алієва. Він оголошений у розшук.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время».

За даними слідства, чоловік розмістив відеоролик, у якому "здійснив заклик до здійснення терористичної діяльності на території Курської області".

Йдеться про відео, опубліковане Алієвим в Інстаграмі 28 серпня, в якому закликав українських військових берегти себе і просуватися далі у Курській області РФ.

Після цього на ексфутболіста поскаржилися голові Слідкому РФ Олександру Бастрикіну представники товариства "Ветерани Росії".

Олександр Алієв народився в Хабаровську і жив у Росії до 1999 року. У Росії він грав за "Локомотив" та "Анжі", в Україні – за "Динамо" (Київ).

Читайте також: У Росії американку засудили до 12 років колонії за переказ $52 українському фонду

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони України в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року. 15 серпня було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області, згідно до існуючих правил, військової комендатури. Її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

Фото: Football Hub

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-