Німеччина вперше за три роки вислала з країни афганців, засуджених за тяжкі злочини

Німеччина вперше за три роки вислала з країни афганців, засуджених за тяжкі злочини

Укрінформ
Німеччина вперше за останні три роки репатріювала в Афганістан його громадян, які скоїли на території ФРН різноманітні злочини.

Про це повідомив на брифінгу речник федерального уряду Штеффен Шебештрайт, передає кореспондент Укрінформу.

«Німеччина сьогодні вранці вперше з серпня 2021 року провела репатріацію громадян Афганістану на їх батьківщину», - сказав Гебештрайт.

Йдеться про 28 осіб, всі з яких були засуджені за важкі кримінальні злочини, не мають законного права на проживання в Німеччині та підлягали випровадженню.

Речник підкреслив, що ця акція не стала наслідком нещодавніх надзвичайних ситуацій, в Мангеймі та Золінгені, коли шукачі притулку з Афганістану та Сирії відповідно влаштували різанину з жертвами. За його словами, федеральний уряд доклав значних зусиль для відновлення такого повернення протягом останніх місяців.

Німеччина також шукала «підтримки ключових партнерів у регіоні», щоб допомогти спростити таке повернення з огляду на те, що при владі в Афганістані перебуває наразі Талібан. Посередником виступив Катар.

Читайте також: ФРН і Британія підпишуть договір про всебічну співпрацю, включно із допомогою Україні

Федеральний уряд, запевнив його речник, продовжить практику таких повернень.

«Інтереси безпеки Німеччини вочевидь переважають вимоги захисту злочинців та осіб, які загрожують національній безпеці», - заявив Гебештрайт.

Протягом кількох років Німеччина не депортувала афганців через зміну влади в їх країні та побоювання, що людям загрожуватиме небезпека в них вдома.

Як повідомляв Укрінформ, таліби заборонили в’їзд до Афганістану спеціальному доповідачу ООН з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-