Туреччина подала заявку на вступ у БРІКС - Bloomberg

Туреччина подала заявку на вступ у БРІКС - Bloomberg

Укрінформ
Туреччина має намір приєднатися до групи країн БРІКС та, за даними джерел, вже подала заявку на вступ. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Про подання заявки повідомляє видання Bloomberg з посиланням на обізнані джерела, передає Укрінформ.

Туреччина офіційно попросила приєднатися до БРІКС - групи країн, що розвиваються, оскільки вона прагне зміцнити свій глобальний вплив і налагодити нові зв’язки за межами традиційних західних союзників”, - повідомляє видання з посиланням на обізнані джерела.

Також на умовах анонімності виданню було наголошено на тому, що новий дипломатичний поштовх країни відображає “її прагнення розвивати зв’язки з усіма сторонами в багатополярному світі, водночас виконуючи свої зобов’язання як ключового члена Організації Північноатлантичного договору”.

“Туреччина, розташована між Європою та Азією, подала заявку на приєднання до БРІКС кілька місяців тому через розчарування у зв’язку з відсутністю прогресу в її багаторічній спробі приєднатися до Європейського Союзу. Заявка також є частково результатом розбіжностей з іншими членами НАТО після того, як Туреччина підтримувала тісні зв’язки з Росією після її вторгнення в Україну в 2022 році”, - зауважили джерела.

Читайте також: У ЄС пов'язують розвиток відносин із Туреччиною з вирішенням кіпрського питання

Вказується, що міністерство закордонних справ і адміністрація президента Туреччини відмовилися від коментарів.

Як відомо, наступний саміт БРІКС відбудеться в російській Казані 22-24 жовтня. Група країн названа на честь її учасників - Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південної Африки. На початку цього року до організації доєдналися Іран, Об’єднані Арабські Емірати, Ефіопія та Єгипет. Саудівську Аравію запросили приєднатися, але вона поки не зробила цього.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні заявку на вступ подав Азербайджан.

 Фото: unsplash 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-