Путін прилетів до Монголії - росЗМІ

Путін прилетів до Монголії - росЗМІ

Укрінформ
Лідер Кремля Володимир Путін у понеділок, 2 вересня, з офіційним візитом прилетів до Монголії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал Astra.

«Путін прибув до Монголії – країни, яка зобов’язана арештувати його за ордером МКС (Міжнародного кримінального суду – ред.)», – йдеться в описі до відео, на якому видно російський літак.

Пізніше з’явилися кадри виходу Путіна із літака в аеропорту монгольської столиці Улан-Батора, а також інформація про те, що кортеж лідера країни-агресорки покинув летовище.

Як повідомляв Укрінформ, це перший візит Путіна в країну, яка ратифікувала Римський статут і яка має заарештувати російського лідера за ордером, виданим у 2023 році МКС у Гаазі.

Кремль офіційно не прокоментував можливість арешту Путіна, якого МКС звинувачує у воєнних злочинах через «незаконну депортацію» дітей та населення з окупованих українських територій.

Читайте також: Путіну створюють інформаційну «санітарну зону»: дайджест пропаганди за 30 серпня -1 вересня 2024

Видання The Moscow Times із посиланням на повідомлення пресслужби Кремля раніше повідомляло, що візит Путіна відбудеться на запрошення монгольського президента Ухнаагійна Хурелсуха. Путін візьме участь в урочистих заходах з нагоди 85-річчя спільної перемоги радянських та монгольських військових над японськими на річці Халхин-Гол.

Путін планує обговорити розвиток російсько-монгольських відносин «всеосяжного стратегічного партнерства», а також провести зустрічі з головою парламенту Монголії Дашзегвійном Амарбаясгаланом і прем'єр-міністром Лувсаннамсраїном Оюун-Ердене.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-